Schrijven

Dit is toch wel een van de dingen waar ik veel mee bezig ben. Ik schrijf niet alleen voor dit blog maar ben ook bezig met andere verhalen te schrijven. Ik schrijf meestal korte verhalen maar ben ook met een boek bezig.

Ik ben ooit begonnen met het schrijven van fanfiction (in het Engels) omdat ik een computerspel speelde waarbij je met meerdere mensen tegelijk speelt. We moesten wel eens wachten op iemand en ik begon korte rijmpjes te bedenken die ik in eerste instantie alleen in het spel deelde. Totdat ik ook korte verhalen begon te schrijven en een vriendin van me zei dat ik die op een website moest plaatsen zodat anderen ze ook konden lezen.

Na enige twijfel heb ik dat gedaan en ik kreeg een aantal reacties wat mij verbaasde want ik had nooit gedacht dat iemand mijn verhalen zou lezen.

Ook al ben ik een tijdje gestopt (nou ja, niet helemaal) maar ik heb een poos niets online geplaatst maar sinds kort ben ik weer begonnen. Dit is dan ook een van de redenen waarom ik een blog ben begonnen.

Sinds kort schrijf ik dus ook in het Nederlands en ik moet toegeven dat dat in het begin best wel moeilijk was. Nu kun je denken dat het toch niet uitmaakt in welke taal je schrijft maar in mijn geval maakte dat wel uit. Ik vond het in het begin moeilijk om in het Nederlands te schrijven maar ik merk nu ik het vaker doe dat het steeds makkelijker wordt. En natuurlijk is het niet 100% vlekkeloos maar het gaat er ook om dat ik er plezier aan beleef. En dat doe ik en dan hou je dingen makkelijker vol.

Om je te laten zien wat ik zoal schrijf zijn hier een aantal voorbeelden:

The moon and the sun

The moon fades

Making place for the sun

In a different light

Yet another day will begin

The moon fades

Not forever, he will be back

Making place for the sun

When Arien will be guiding it’s trek

The moon fades

Tilion may now rest

Going to a place to sleep

Leaving Arien to do what she can best

The sun shines

Arien guiding her through the sky above

Her light giving a nice glow

And also warmth most of us will love

The sun shines

Casting the world in a nice light

Standing at her highest at noon

With her beams shining so bright

Dit heb ik een aantal jaren geleden geschreven gebaseerd op Lord of the Rings.

Het zandmonster

Ze smeerde haar zoontje in met zonnebrandcrème ondertussen af en toe kijkend naar de andere kinderen die lekker op het strand aan het spelen waren. Gelukkig waren er nog niet zoveel mensen dus had ze een mooi plekje kunnen uitzoeken onder de prachtige palmbomen die de rand van het kleine strand vormde. Het was de eerste keer dat ze met Johan naar het strand ging sinds haar echtgenoot haar verlaten had. De moeilijke periode is ze alleen doorgekomen dankzij haar nieuwsgierig zoontje.

Er lagen al een emmer en verschillende schepjes in het zand waar de kleine dondersteen zich mee kon vermaken terwijl zij het zich gemakkelijk kon maken op de grote handdoek.

Ze zette haar zonnebril op en keek over de zee uit naar het bootje dat daar lag te dobberen. Het deinde voorzichtig op het water. De zee had altijd een kalmerend effect op Karin gehad. Als kind al had ze gehouden van de zilte lucht en het geluid van de golven. En nu was ze hier samen met Johan die zich uitstekend vermaakte met het vele witte zand. Met zijn handen begon hij een klein kuiltje te graven waarna hij een van de gekleurde vormpjes erin gooide en er weer zand overheen deed.

‘Lieverd, wat ben je aan het doen? Weet je wat leuk is? We kunnen samen een kasteel maken.’ Karin stond op en liet zich naast haar kleine op het zand zakken en pakte een van de schepjes die naast haar lag. Ze begon een emmertje met zand te vullen om er een toren van te maken.

Johan keek naar zijn moeder zijn hoofd een beetje schuin houdend maar toen hij begreep wat de bedoeling was ging hij ook meehelpen aan het kasteel. Samen maakten ze een kasteel met vier torens en een gracht eromheen. Karin vulde de gracht met water en keek naar het bouwwerk dat zij met haar zoon gemaakt had.

Johan keek ook vol trots naar het van zand gemaakte bouwwerk en toen naar zijn moeder die hem glimlachend aankeek. Na deze inspanningen vond Karin het wel tijd voor een pauze en draaide zich naar de handdoek. Achter haar hoorde ze een kreet en keek snel in de richting waar het geluid vandaan kwam. En daar zag ze hem, het zandmonster dat op zijn buik lag op de plaats waar eens een mooi kasteel gestaan had.

Dit verhaaltje heb ik geschreven voor een verhalenwedstrijd. Mocht je geïnterneerd zijn in meer van mijn verhalen die ik in het Engels heb geschreven ben je altijd welkom op mijn pagina door op de volgende link te klikken: Mijn verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s