Restaurants op bijzondere locaties

Op dit moment kunnen we nog niet uit eten gaan maar hopelijk is dat binnenkort wel weer mogelijk. Vandaar dit artikel over restaurants. Niet zomaar restaurants maar die op een bijzondere locatie liggen of in een mooi gebouw zijn of op een andere manier bijzonder zijn.

De Euromast: Dit is een bekend gebouw in Rotterdam maar wist je ook dat hier een restaurant aanwezig is. Om er te komen moet je wel entree betalen omdat de Euromast een attractie is maar dan heb je wel een fantastisch uitzicht terwijl je van lekkere gerechten aan het genieten bent. De gerechten worden bereid met dagverse en duurzame producten. Vooral ’s avonds is het leuk om hier te eten met uitzicht over de stad terwijl de lampjes branden.

Chateau Neercanne: Dit is een kasteel in Maastricht waar gegeten kan worden. Er is een wijnkelder aanwezig in de grotten die verlicht zijn door middel van kaarsen wat een mooie sfeer geeft. Hier kun je genieten van een lekkere aperitief. Op dagen met mooi weer kun je lekker van het zonnetje genieten op het terras.

Gare du Nord: Altijd al willen dineren in een oude treinwagon? Bij Gare du Nord in Rotterdam kan dat. De treinwagon stamt uit 1982 en komt uit Oost-Duitsland. Voor het terras en de zitjes is sloophout gebruikt. De gerechten worden bereid met plantaardige biologische seizoensgebonden ingrediënten.

Diner in Motion: Dit is een bijzonder restaurant waar je door middel van 360 graden projecties steeds in een andere omgeving terecht komt zonder dat je van tafel hoeft te wisselen. Tijdens het diner zit je bijvoorbeeld tussen de vissen, ben je omgeven door het beroemde Nachtwacht schilderij of in een fantasielandschap met bomen. Het diner bestaat uit zes gangen. Dus als je eens in verschillende omgevingen tijdens dezelfde avond van de gerechten wil geniet dan is dit restaurant in Eindhoven een echte aanrader.

Hoftrammm: Dit in Den Haag gelegen restaurant is een hele belevenis want terwijl je van de gerechten aan het genieten bent rijdt het restaurant dat een tram is een mooie route door Den Haag. Je geniet in 2,5 uur van een 4-gangenmenu terwijl de tram de route aflegt. De route gaat via Voorburg, Den Haag en Scheveningen waarbij je bekende bezienswaardigheden tegenkomt. De gerechten die geserveerd worden komen van de hand van Pierre Wind.

Frankie’s Jungle Bistro: Wil je eten te midden van de jungle dan kan dat hier in Neede. Er is een oerwoud gedeelte, een vogelpark gedeelte en een strandhut gedeelte. En er is een heerlijk terras. Alles is schitterend aangekleed met mooie wandversiering, beelden en andere voorwerpen zodat je je echt in een jungle waant.

Restaurant Karel 5: Dit restaurant ligt in het historische hart van Utrecht. Je kunt niet alleen in een middeleeuwse eetzaal plaatsnemen maar er is ook een mooi terras. Het pand waar het restaurant gevestigd is stamt uit 1348. Het restaurant is prachtig aangekleed met een mooie schouw, schilderijen aan de muur en prachtige kroonluchters.

Dit was een selectie van bijzondere restaurants in Nederland. Als je in een van deze restaurants gegeten hebt ben ik benieuwd naar jou ervaring, die kun je achterlaten in je reactie.

2 gedachtes over “Restaurants op bijzondere locaties

  1. Jany

    Hoi Esther,
    Ik ben even gaan ‘rondneuzen’ op jouw blog. Ziet er mooi en interessant uit. Ik ga zeker een paar van jouw beschreven restaurants proberen. Van sommige had ik nog niet gehoord, terwijl ik echt wel van out of the box en anders dan anders ben. Ga zo door, mooie aanvulling! hrgr Jany

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s