Paaseitjes

Het is bijna Pasen en het lijkt me leuk om daar iets over te schrijven. In deze post wil ik het specifiek over paaseieren hebben.

De oorsprong van het verstoppen van paaseieren stamt van de Germanen. De eieren werden in akkers verstopt als symbool van vruchtbaarheid.

Het versieren van eieren is niet alleen een traditie in Nederland maar ook in andere landen. De eieren worden versierd door gebruik van verf te maken maar kunnen ook versierd worden met andere dingen. Bijvoorbeeld met linten, borduursels, washi-papier.

Maar ook in andere culturen worden eieren versiert en gegeten in de Lente. Dit gebeurt o.a. in China waar al in de zevende eeuw voor Christus eieren gekleurd en gegeten werden. In Iran wordt het feest Noroez gevierd, het Iraanse Nieuwjaar waar ook eieren beschilderd worden.

Je kunt de eieren in een maandje of een schaal kunt leggen maar je kan ze ook ophangen in een paasboom. Dit is een stok met waaraan dwarslatten zitten waaraan de eieren bevestigd worden. Of je kunt een tak kopen, meestal een wilg of hazelaar waaraan je de eieren vast maakt.

In de 18e en 19e eeuw werden in o.a. Frankrijk en Duitsland eieren versiert en deze werden dan als cadeau gegeven.

Naast het versieren van gewone eieren is het chocolade ei ook bekend. Het chocolade ei komt uit de 18e eeuw en waren massief. Tegenwoordig heb je ze in verschillende formaten en smaken. In latere tijden werden de eieren hol en gevuld met allerlei vullingen zoals; karamel, kokos, cappuccino en advocaat. Welke smaak is jou favoriet?

Ik wens je alvast fijne paasdagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s