Nationale Week Zonder Vlees

Van 8 t/m 14 maart is het Nationale Week Zonder Vlees en aangezien ik steeds vaker geen vlees meer eet leek het mij een goed idee om hier over te schrijven.

Eerst even iets over de initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees Isabel Boerdam. Isabel heeft deze Nationale Week Zonder Vlees ongeveer vier jaar geleden bedacht omdat zij gezond en duurzaam eten belangrijk vindt. Ze had dat al van jongs af aan want vanaf haar negende jaar is ze al bezig met de vegetarische keuken en alles wat daarbij komt kijken. Ze organiseert onder andere workshops en heeft ook een boek uitgebracht met handige tips en recepten. Isabel heeft ook een eigen website de hippe vegetariër waarop ze alles vertelt over vegetarisch eten en natuurlijk deelt ze ook recepten.

Steeds meer producenten gaan vegetarische versies van producten maken. Denk hierbij aan vegetarische rookworst, burgers en gehakt. En ook met deze producten kun je een lekkere maaltijd op tafel zetten. En vegetarische producten zijn ook in steeds meer winkels te verkrijgen en er komen ook steeds meer variaties op deze producten zodat het makkelijker wordt om iets nieuws te bedenken. En als je een keer geen zin hebt of weinig tijd hebt om te koken zijn er ook verschillende kant- en klaar maaltijden te koop. Of je bestelt eens een maaltijd box met verschillende ingrediënten erin. Bij de meeste boxen kun je vegetarische maaltijden bestellen. Je hebt verschillende soorten maaltijdboxen dus ook vegan maaltijdboxen waarin helemaal geen dierlijke producten worden gebruikt.

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees vindt ook de vegetarische restaurantweek plaats. Maar voor dit jaar wordt er een vernieuwde versie gehouden en wel in oktober. Dit is een initiatief van de vegetariërsbond. Op deze website kun je een restaurant uitkiezen en reserveren.

Wil je ook meedoen met de nationale week zonder vlees? Ga dan naar Nationale Week Zonder Vlees waar heel veel informatie te vinden is. Via de website kun je ook een restaurantbox bestellen zodat je thuis lekker aan de slag kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s