Sevilla

Andalusië is een autonome regio in het zuiden van Spanje en is een bekende toeristische bestemming. De hoofdstad is Sevilla dat aan de rivier de Guadalquivir gelegen is.  De Moorse architectuur is nog volop aanwezig in Andalusië. Een voorbeeld daarvan is het Alhambra in Granada. Er zijn veel leuke plaatsen te bezoeken in dit deel van Spanje.

Zo had ik het net al over de hoofdstad Sevilla. Er zijn veel bezienswaardigheden in deze stad. Een ervan is Torre del Oro. Deze toren ligt aan de rivier en was bedoeld als een verdedigingstoren. De toren dateert uit de 13e eeuw en in 1760 werd er tijdens een verbouwing nog een klein torentje aan toegevoegd.

Een andere bekende toren is de Giralda. In 1184 zijn ze begonnen met het bouwen en in 1198 was hij klaar. De toren werd van een nieuwe top voorzien wat tussen 1558 en 1568 gebouwd is. Die bestaat uit 25 klokken en een beeld van het geloof. De bijnaam van dit beeld luidt de Giraldilo.

De Giralda maakt deel uit van de Kathedraal Maria de la Sede. Deze kathedraal is gebouwd waar vroeger een moskee stond. Hij is gebouwd in 1248 er zijn van de oorspronkelijke moskee nog een paar delen overgebleven. Een ervan is de Patio de los naranjos wat Sinaasappelhof betekent. In 1401 werd besloten om de Kathedraal in Gotische stijl te bouwen en dat duurde tot 1506. In de kathedraal is het praalgraf voor Christoffel Columbus te bezichtigen.  Er is ook twee schilderijen te zien van de kunstschilder Bartolomé Murillo. Andere schilderijen zijn gemaakt door o.a. Fransisco Zurbaran en Jacob Jordaens. In de kapel Capilla Mayor bevindt zich het hoofdaltaar met gotisch houtsnijwerk. In het midden is het beeld van Maria de la Sede.

Het Koninklijk Paleis van Sevilla is waarschijnlijk het oudste van Europa dat nog deels gedeeltelijk zo gebruikt wordt. Een bekend deel van het paleis is Patio de las Doncellas met z’n langwerpige vijver. Deze is omgeven door verzonken tuinen en een galerij naar de ontvangstzalen van het paleis. De Salón de Embajadores met zijn indrukwekkende koepel van bewerkt cederhout mag je niet missen. Ook zijn er mooie tuinen met vele vijvers, bomen en paviljoens. Gedeeltes van de films Lawrence of Arabia en Kingdom of Heaven werden in het paleis opgenomen alsmede werd er voor de serie Game of Thrones hier gefilmd. 

Net buiten het historische centrum bevindt zich het Plaza de España. Het werd in 1929 aangelegd ter gelegenheid van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling. Er zijn op dit plein 52 fresco’s/ tegelmozaïeken te bewonderen. Het plein wordt omgeven door gebouwen die voor het merendeel worden gebruikt door de overheid. Een grote fontein staat midden op het plein deze is omringt door een kanaal met 4 bruggen eroverheen. Het plein was ook het decor voor de films Lawrence of Arabia, Star Wars: Episode II – Attack of the Clones en de film The Dictator.

In het Maria Luisa Park staan de gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling die in 1929 gehouden werd. Maar het park bestaat al langer. Oorspronkelijk behoorde het park bij het San Telmo maar in 1893 werd het door Maria Luisa, de dochter van de hertog aan de stad Sevilla geschonken. Vanaf dat moment werd het een openbaar park. In 1911 begon de tuinarchitect Jean-Claude Nicolas Forestier met de herinrichting van het Park. Er zijn veel monumenten in het park te vinden. Een ervan is het monument voor Gustavo Adolfo Bécquer. Het is een beeld van de dichter samen met drie vrouwen en staat onder een boom. Ook het plein Plaza América is een bezoek waard. Hier zijn veel duiven te vinden en daarom wordt het ook wel het Duivenpark genoemd.

Dit waren maar een aantal van de bezienswaardigheden die deze prachtige stad rijk is. Er zijn nog veel meer leuke dingen te bezoeken in deze plaats maar ik hoop je een idee te hebben gegeven van wat er allemaal te doen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s