Australië

Op 26 januari is het Australië dag. Daarom dacht ik dat het leuk zo wezen om een post over dit land te maken. Helaas ben ik er zelf nog nooit geweest maar het is wel een land dat op mijn wensenlijstje staat om nog eens te bezoeken. Ik heb op internet rondgekeken naar bezienswaardigheden in Australië en een lijst gemaakt met wat ik zou willen bezichtigen als ik in de gelegenheid ben om dit fantastische land te bezoeken.

Als eerste de vliegreis. Je kunt vanaf Nederland naar diverse steden in Australië vliegen en een vlucht duurt meer dan 20 uur. Ook moet je overstappen omdat het zo’n lange vlucht is.

Aangekomen in Australië is het natuurlijk kiezen welke bezienswaardigheden je gaat bekijken. Hieronder volgt een lijst met populaire plaatsen die je kunt bezoeken.

Sydney: deze stad is bekend om zijn haven met het Opera House. In het Opera House kun je een rondleiding doen. Ook is deze stad bekend om de Harbour Bridge. Deze brug werd in 1932 opgeleverd en verbind het noorden van de stad met het centrum. De brug is 503 meter hoog en kan onder begeleiding beklommen worden. Een andere plek die je kunt bezoeken is Bondi Beach. Dit is een strand waar prima gesurft kan worden.

Foto: horstmueller_HH @pixabay.com

Daintree Rainforest: dit is een van de oudste regenwouden ter wereld waarin verschillende planten en bomen groeien die in de rest van de wereld niet voorkomen. Je kunt hier een wandeling met een gids doen die van alles uitlegt over wat je allemaal tegenkomt. Ook kun je met een boot het park verkennen.

Great Barrier Reef: dit ligt aan de oostkust en dit koraalrif is 2.300 kilometer lang. Het is populair bij duikers omdat het water ondiep en helder is. Er zijn talloze dieren te bewonderen zoals; koraalvissen, roggen en zeeschildpadden.

Melbourne: deze stad in het zuiden van het land en wordt ook wel de culturele hoofdstad van Australië genoemd. Bezoek in deze stad bijvoorbeeld de Royal Botanic Garden. In dit park vind je prachtige meren en natuurlijk zijn er vele bomen, struiken en planten te bewonderen. Er is een 3,8 kilometer wandelroute die door het park loopt. Straatkunst is iets wat niet te missen is wanneer je Melbourne bezoekt. Met een gids kun je de Street Art Tour lopen waarbij je langs allerlei straatkunst komt. Ook het National Gallery is leuk om te bezoeken. Hier kun je bijzondere kunst bekijken.

Foto: cynthiacabello @pixabay.com

Great Ocean Road: deze 243 kilometer lange weg loopt langs de zuidwestkust van Australië. Dit is een bekende route die je kunt rijden met onderweg mooie natuur zoals; watervallen, bossen en rotsformaties. Langs de route vind je ook een aantal mooie stranden waar je lekker kunt stoppen waaronder Fairhaven beach en Wreck Beach. Ook zijn er mooie uitzichtpunten zoals; Teddy’s Lookout en Marriner’s Lookout. Ook de Twelve Apostles is een populaire plek om even te stoppen. Dit zijn rotsblokken die uit zee oprijzen.

Blue Mountains National Park: dit is een nationaal park bestaande uit rotswanden, ravijnen, watervallen en eucalyptusbossen. Naast dat je met de auto door het park kunt rijden kun je ook een rit met de Scenic Railway maken. Dit is de steilste passagierstrein ter wereld vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt op de omgeving.

Nou, dit waren een aantal bezienswaardigheden die je in Australië kunt bezoeken. Ik hoop dat je een beeld hebt gekregen wat er allemaal te zien en te doen is in dit prachtige land.   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s